Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/4728
Title: Значення та роль психологічної підготовки у формуванні передстартового стану спортсмена каратиста при підготовці до головних змагань з куміте в кіокушинкай карате
Authors: Кіндзер, Богдан
Keywords: кіокушинкай карате
психофізичний стан
фізична підготовленість
психічна підготовленість
Issue Date: 2015
Citation: Кіндзер Б. Значення та роль психологічної підготовки у формуванні передстартового стану спортсмена каратиста при підготовці до головних змагань з куміте в кіокушинкай карате / Богдан Кіндзер // Проблеми та перспективи розвитку науки на початку третього тисячоліття у країнах Європи та Азії : матеріали XIX Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. - Переяслав-Хмельницький, 2015. - Вип. 1, т. 19. - С. 120 - 123.
Abstract: Кіокушинкай контактний стиль карате, створений в 50-ті роки 20-го сторіччя майстром Масутацу Ояма на противагу безлічі безконтактних шкіл і самому принципу «карате без контакту». Відсутність захисного спорядження і повний контакт дозволяє підготувати людину до реальних поєдинків, це і відрізняє у вигідну сторону бійців стилю Кіокушинкай від представників безконтактних стилів карате та ін бойових мистецтв. Однак значення та роль психологічної підготовки до змагань з куміте є актуальним і для такого виду одноборств. У статті подано аналіз літературних джерел та результати опитування провідних фахівців та спортсменів щодо значення та ролі психологічної підготовки у формуванні передстартового стану спортсмена-каратиста при підготовці до відповідальних змагань з куміте в Кіокушинкай карате.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/4728
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
Богдан Кіндзер XIX.pdf442.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.