Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/4726
Title: Феномен ката в кіокушинкай карате,як засіб формування особистості та фізичного і психологічного відновлення висококваліфікованих спортсменів
Authors: Кіндзер, Богдан
Keywords: ката
кіокушинкай карате
«Санчін»
«Теншо»
психофізичний стан
карате
фізична підготовленість
психічна підготовленість
Issue Date: 2013
Citation: Кіндзер Б. М. Феномен ката в кіокушинкай карате,як засіб формування особистості та фізичного і психологічного відновлення висококваліфікованих спортсменів / Б. М. Кіндзер // Моделювання складних систем в області механіки людини,фізичного виховання і спорту : матеріали IX електрон. Міжнар. наук. конф. - Харків, 2013. - Т. 1. - С. 13 - 15.
Abstract: Розглядаються можливість і актуальність застосування КАТА «Санчін», «Теншо» (формальних комплексів) в Кіокушинкай карате як засобів для удосконалення гармонійного фізичного і психічного стану висококваліфікованих спортсменів на етапі підготовки до головних змагань. Проведено аналіз більше 70-ти літературних джерел з педагогіки, психології, фізичного виховання і спорту та спеціалізованої літератури з одноборств в тому числі Кіокушинкай карате. З’ясовано, що фізичні вправи з цього виду спорту сприяють гармонійному фізичному розвитку, фізичній підготовленості, моральних і соціально важливих рис спортсмена. Показано, фізичні вправи ,що застосовуються в тренувальному процесі Кіокушинкай карате відповідають рівню фізичного та психічного розвитку спортсменів. Проведено дослідження вливу КАТА на психофізичний стан спортсмена. Протестовано 30 з 36 формальних комплесів що застосовуються в Кіокушинкай карате з допомогою програмно-апаратного комплексу «ОМЕГА-С».Виявлено суттєвий вплив ката «Санчін» та «Теншо» на психофізичний стан висококваліфікованих спортсменів.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/4726
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
Kindzer-mod-13_paper.pdf298.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.