Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/4114
Title: Застосування лазеротерапії в комплексній реабілітації хворих на периартроз плечевого суглоба в умовах центру реабілітації інвалідів
Authors: Горбатюк, Сергій
Keywords: фізична реабілітація
периартроз
лазеротерапія
плечовий суглоб
Issue Date: 2007
Citation: Горбатюк С. Застосування лазеротерапії в комплексній реабілітації хворих на периартроз плечевого суглоба в умовах центру реабілітації інвалідів / Сергій Горбатюк // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. культури та спорту. - Львів, 2007. - Вип. 11, т. 2. - С. 90 - 93.
Abstract: В умовах Центру було проведено лікування 38 інвалідів ІІ і ІІІ груп інвалідності з периартрозом плечового суглоба. Вираженість больового синдрому (ВБС) за візуально-аналоговою шкалою ВАШ) до експерименту складала 6,8 балів, обмеження відведення плеча в плечовому суглобі до 41,3˚. 20 хворим експериментальної групи в комплекс реабілітації (однаковий для експериментальної і контрольної груп) включали лазеротерапію інфрачервоним лазером в імпульсному режимі по скануючій методиці. Після курсу реабілітації ВБС в контрольній групі складала 3,6 бала, а в 2 групі – 1,3 бала по ВАШ, тобто ефективність зняття больового синдрому в 1 групі – 47,0%, а в 2 групі – 80,9%; збільшення об’єму рухів в плечовому суглобі - відведення в плечовому суглобі в контрольній групі складало 76,5˚, а в експериментальній групі – 83,6˚ (ефективність лікувально-реабілітаційних заходів по даному параметру порівнянна). Це вказує на ефективність лазеротерапії при реабілітації хворих з плечелопатковим периартрозом.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/4114
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
17_Gorbatiuk.pdf452.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.