Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3618
Title: Україна очима іноземців : рец. на кн. : Сергій Єкельчик. Імперія пам'яті. Російсько-українські стосунки в радянській історичній уяві
Authors: Полянський, Олег
Keywords: рецензія
Єкельчик Сергій
російсько-українські стосунки
Issue Date: 2010
Citation: Полянський О. Україна очима іноземців / Олег Полянський // Вільне життя. – 2010. – №80. – С. 6. - Рец. на кн. Єкельчик С. Імперія пам’яті. Російсько-українські стосунки в радянській історичній уяві / Сергій Єкельчик. - К.: Критика, 2008. – 340 с.
Abstract: Книжка відомого канадського історика, який свій науковий шлях наприкінці 80-х рр. ХХ ст. розпочинав в Україні, присвячена репрезентаціям історичного минулого в українській науці й культурі сталінської доби. Автор, спираючись на західні методології історичного дослідження, робить спробу підважити стереотипні уявлення про сталінізм як всеохоплюючу й дієву диктатуру і на основі численних архівних джерел аналізує обмеженість, часту неефективність державного контролю над культурою, а також показує важливу роль української інтелігенції у виробленні радянської моделі історичної пам'яті та можливість «прочитати» ідеологічно витримані твори в українському патріотичному дусі.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3618
Appears in Collections:Рецензії

Files in This Item:
File SizeFormat 
Jekelchyk S..pdf280.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.