Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3241
Title: Використання досвіду університетів різних країн світу в удосконаленні системи фізичного виховання студентів спеціальності "Екологія та охорона навколишнього середовища"
Authors: Бондаренко, Ірина
Keywords: тестування
фізичне виховання
студенти
Issue Date: 2007
Citation: Бондаренко І. Використання досвіду університетів різних країн світу в удосконаленні системи фізичного виховання студентів спеціальності "Екологія та охорона навколишнього середовища" / Ірина Бондаренко // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фізичної культури та спорту. - Л., 2007. - Вип. 11, т. 1. - С. 23 - 27.
Abstract: В пошуках шляхів вирішення проблеми удосконалення системи фізичного виховання студентів спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища», особливої вагомості набуває вивчення світового досвіду в системі непрофесійної фізкультурної освіти. В статті розглядаються питання стосовно зміцнення здоров’я, формування спеціальних знань, умінь, рухових навичок, розвитку фізичних здібностей студентів, підготовки до навчально-професійної діяльності. В процесі дослідження використовувались літературні джерела, комп’ютерні ресурси університетів. Визначено, що в зв’язку з вимогами певних спеціальностей до стану здоров’я студентів, у ВНЗ запроваджені програми з фізичного виховання, які сприяють підвищенню рівня фізичної підготовленості студентів. Встановлено, що в університетах багатьох англомовних країн світу застосовуються програми з різних видів спорту з урахуванням стану здоров’я і побажань студентів. Запроваджено обов’язкове тестування з плавання. Характерною особливістю багатьох курсів з фізичної культури є доступність та безкоштовність.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3241
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
04_ZBIRNYK.doc96.5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.