Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3167
Title: Поліпшення якості життя студентської молоді з урахуванням сучасних освітніх умов навчання у вищому навчальному закладі
Authors: Тулайдан, Вікторія
Музика, Федір
Виноградський, Богдан
Павлова, Юлія
Keywords: фізична активність
якість життя
студенти
Issue Date: 2012
Citation: Поліпшення якості життя студентської молоді з урахуванням сучасних освітніх умов навчання у вищому навчальному закладі / Вікторія Тулайдан, Федір Музика, Богдан Виноградський, Юлія Павлова // Спортивна наука України. – 2012. – №3 (47). – С. 3 – 14.
Abstract: Розроблено методологічні підходи до проблеми формування у студента базової культури здоров’я і основ продуктивної життєдіяльності, а також формування високого рівня якості життя з використанням освітньо-виховного потенціалу навчального середовища. Розроблено й апробовано модель поліпшення якості життя студентської молоді, шляхом підвищення рухової активності. Після впровадження спеціальної фізкультурно-оздоровчої програми у жінок достовірно зросли показники шкал “фізична активність”, “роль фізичних проблем в обмеженні життєдіяльності”, “біль”, “загальний стан здоров’я”, “обмеження життєдіяльності внаслідок емоційних проблем”, а у чоловіків – “фізична активність”, “роль фізичних проблем в обмеженні життєдіяльності”, “біль”, “загальний стан здоров’я”. Після впровадження експериментальної програми посилюються кореляції між компонентами якості життя та результатами бігу на 500 м. У студентів і студенток експериментальної групи у 3,3 разу та 7,2 разу відповідно зростали енерговитрати на роботу середньої потужності, виконану в університеті.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/3167
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
24.pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.