Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/31276
Title: Готовність учителів фізичної культури до реалізації основних положень Нової української школи у фізичному вихованні
Authors: Сороколіт, Наталія
Sorokolit, Nataliia
Keywords: професійна готовність
освітні зміни
учителі фізичної культури
фізичне виховання
Issue Date: 23-Nov-2021
Citation: Сороколіт Н. Готовність учителів фізичної культури до реалізації основних положень Нової української школи у фізичному вихованні / Наталія Сороколіт // Спортивний вісник Придніпрв’я. - 2021. - № 2. - С. 137-146.
Abstract: Вступ. В даній статті розкриваються результати дослідження щодо ефективності впровадження програми курсів підвищення кваліфікації учителів фізичної культури з формування професійної готовності до реалізації освітньої реформи «Нова українська школа» (НУШ) у фізичному вихованні. Зроблено акцент на дослідження рівня обізнаності з основними положеннями реформи та формуванням професійної готовності в умовах НУШ. Мета дослідження: виявити рівень готовності учителів фізичної культури до реалізації основних положень освітньої реформи «Нова українська школа» у фізичному вихованні. Методи дослідження: аналіз та узагальнення літературних джерел, педагогічний експеримент (констатувальний та формувальний), методи математичної статистики: середнє арифметичне, похибка середнього арифметичного, дисперсія, достовірність за t-критерієм Стьюдента. Результати роботи та висновки. Доведена ефективність розробленої програми курсів підвищення кваліфікації. Показники рівнів готовності учителів фізичної культури ЕГ статистично істотно відрізняються від показників КГ. Приріст в ЕГ 43,8% (при р<0,05); КГ –10,37%. Виявлено позитивний вплив на підвищення рівня готовності учителів фізичної культури до реалізації основних положень освітньої реформи «Нова українська школа». Кращі результати навчання показали учителі ЕГ, збільшуючи рівень обізнаності з реформою із нижче за середній до достатнього (з 2,9±0,08 до 4,3±0,05 та з 2,6±0,08 до 4,3±0,08 відповідно). Найбільший приріст показників виявлено в учителів ЕГ, які проводять уроки фізичної культури в 1-4 класах та не мають вищої кваліфікаційної категорії – 19,41%, в той час як в КГ показники готовності залишалися на вище за середній рівень.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/31276
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2021-02-14.pdf311.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.