Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/30417
Title: Теорія і практика функціонування виховної системи навчально-реабілітаційних закладів для дітей з особливими освітніми потребами
Authors: Позднякова, Олена Леонтіївна
Keywords: виховна система
навчально-реабілітаційний заклад
діти з особливими освітніми потребами
корекційне виховання
програмнотехнологічне забезпечення корекційно-виховного процесу
корекційнокомпенсаторні функції
педагогічні умови функціонування виховної системи
соціалізаційно-компетентнісний потенціал спеціальної освіти
управлінськопедагогічне моделювання
Issue Date: 8-Sep-2021
Publisher: Нац. пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова
Citation: Позднякова О. Л. Теорія і практика функціонування виховної системи навчально-реабілітаційних закладів для дітей з особливими освітніми потребами : автореф. дис. ...д-ра пед. наук : [спец.] 13.00.03 "Корекційна педагогіка" / Позднякова Олена Леонтіївна ; Нац. пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова. - Київ, 2021. - 47 с.
Abstract: У дисертації обґрунтовано теоретико-методологічні засади функціонування виховної системи навчально-реабілітаційного закладу, комплексно розкрито управлінсько-організаційні та технолого-методичні аспекти її моделювання і практичного забезпечення, проаналізовано інноваційний досвід модернізації освітньо-реабілітаційної практики за напрямами підвищення її життєтворчого, компетентнісного та соціалізаційного потенціалу. Концептуалізовано цілісне авторське бачення теоретикометодологічних основ корекційного виховання дітей з особливими потребами, можливостей забезпечення його компенсаторної спрямованості й організаційної специфіки фахового супроводу. За підсумками експериментального дослідження експліковано наявність в експериментальних закладах суттєвої, статистично значущої позитивної динаміки, що доводить ефективність розробленої та впровадженої виховної системи навчальнореабілітаційних закладів для дітей з особливими потребами.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/30417
Appears in Collections:Автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Позднякова_автореф_2021_вересень.pdf900.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.