Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/30190
Title: Теоретико-методичні засади корекційно-розвивального супроводу дітей раннього та дошкільного віку з порушеннями слуху
Authors: Литовченко, Світлана Віталіївна
Keywords: корекційно-розвивальний супровід
діти раннього та дошкільного віку з порушеннями слуху
раннє втручання
дошкільна освіта
система корекційно-розвивального супроводу дітей раннього та дошкільного віку з порушеннями слуху
Issue Date: 24-Jun-2021
Publisher: Ін-т спец. педагогіки і психології імені Миколи Ярмачека
Citation: Литовченко С. В. Теоретико-методичні засади корекційно-розвивального супроводу дітей раннього та дошкільного віку з порушеннями слуху : автореф. дис. ...д-ра пед. наук : [спец.] 13.00.03 "Корекційна педагогіка" / Литовченко Світлана Віталіївна ; Ін-т спец. педагогіки і психології імені Миколи Ярмачека. - Київ, 2021. - 43 с.
Abstract: У дисертації розглянуто проблему корекційно-розвивального супроводу дітей раннього та дошкільного віку з порушеннями слуху. Уперше теоретично обґрунтовано корекційно-розвивальний супровід дітей раннього та дошкільного віку з порушеннями слуху як систему, функціональність якої забезпечується комплексом взаємопов’язаних і взаємообумовлених впливів на створення адаптивно-превентивного середовища для компенсаторного розвитку сенсомоторних інтеграцій, комунікації (soft skills, словесне мовлення та/або жестова мова), пізнавальної діяльності та виховання особистості; розроблено концептуальні засади організації та реалізації системного корекційно-розвивального супроводу дітей раннього та дошкільного віку з порушеннями слуху в умовах спеціальних та інклюзивних закладів освіти, інклюзивно-ресурсних центрах; визначено зміст, етапи, соціально-педагогічні та організаційні умови реалізації супроводу; окреслено методичні засади, форми та технології (підтримки, комунікації, безбар’єрності, професійного співробітництва, максимального використання потенціалу сім’ї) надання системного корекційно-розвивального супроводу дітям раннього та дошкільного віку з порушеннями слуху в сучасних умовах.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/30190
Appears in Collections:Автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Литовченко_автореф_2021.pdf1.36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.