Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/2958
Title: Специальная физическая подготовленность и показатели максимального потребления кислорода футбольных арбитров высокой квалификации
Authors: Чопилко, Тарас
Keywords: спеціальна фізична підготовленість
футбол
суддя
арбітр
рухова діяльність
Issue Date: 2015
Citation: Чопилко Т. Специальная физическая подготовленность и показатели максимального потребления кислорода футбольных арбитров высокой квалификации / Тарас Чопилко // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2015. - Вип. 19, т. 1. - С. 256 - 261.
Abstract: За останні десятиліття інтенсивність гри у футбол значно зросла, що відображається на вимогах до роботи арбітрів. Обсяг і інтенсивність рухової діяльності висувають вищі вимоги до рівня спеціальної фізичної підготовленості та функціональних можливостей футбольного арбітра, який впливає на швидкість прийняття ним рішень. Метою роботи було визначення рівня спеціальної фізичної підготовленості та індивідуальних функціональних можливостей футбольних арбітрів високої кваліфікації. В основному в педагогічному тестуванні брало участь 72 (n=72) арбітра, а в дослідженні індивідуальних функціональних можливостей – 29 арбітрів(n=29) високої кваліфікації віком 21–45 років. Установлено, що засоби й методи, які використовують футбольні арбітри високої кваліфікації в процесі спеціальної фізичної підготовки до змагань, є недостатньо ефективними. Рівень спеціальної фізичної підготовленості арбітрів, залучених до педагогічного експерименту, різний. Серед 72 арбітрів високої кваліфікації 29 мають незадовільну фізичну підготовленість, що підтвердило і функціональне дослідження. Дослідження рівня спеціальної фізичної підготовленості та функціонального стану футбольних арбітрів є важливим чинником планування їх тренувального процесу.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/2958
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Чопілко_44.pdf548.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.