Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/2915
Title: Обгрунтування розробки опитувальника якості життя для дітей шкільного віку з гострими бронхо-легеневими захворюваннями
Authors: Івасик, Наталія
Keywords: бронхо-легеневі захворювання
діти
якість життя
Issue Date: 2015
Citation: Івасик Н. О. Обгрунтування розробки опитувальника якості життя для дітей шкільного віку з гострими бронхо-легеневими захворюваннями / Івасик Н. О. // Слобожанський науково-спортивний вісник. – 2015. – №4(48). – С. 50 – 53.
Abstract: Мета: обґрунтувати доцільність розробки опитувальника з метою визначення якості життя для дітей шкільного віку з гострими бронхо-легеневими захворюваннями. Матеріал і методи: проведено аналіз науково-методичної літератури з питань вивчення якості життя. Результати: з метою оцінки якості життя використовують як загальні, так і спеціальні опитувальники. Більшість спеціальних опитувальників розроблено для дорослих осіб, а всі пульмонологічні опитувальники розроблені для хронічних захворювань. Запропоновано анкету опитування для дітей з гострими бронхо-легеневими захворюваннями. Висновки: запропонований нами опитувальник для дітей з бронхо-легеневими захворюваннями включає питання для визначення впливу симптоматики захворювання на рухову активність та якість життя дитини. У подальшому планується перевірити ефективність застосування даного опитувальника для визначення якості життя дітей з гострими бронхо- легеневими захворюваннями з метою визначення ефективності реабілітаційного процесу.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/2915
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
Ivasyk N..pdf4.94 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.