Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/28920
Title: Удосконалення адаптаційних можливостей жінок 18-21 річного віку з використанням програм з використанням програм танцювального та силового фітнесу
Authors: Боднар, Антон Ігорович
Keywords: адаптаційні можливості
силовий та танцювальний фітнес
адаптаційні зміни в організмі
жінки молодого віку
фізичні навантаження
вправи з власною вагою тіла
вправи на тренажерах
Issue Date: 2-Mar-2021
Publisher: ЛДУФК імені Івана Боберського
Citation: Боднар А. І. Удосконалення адаптаційних можливостей жінок 18-21 річного віку з використанням програм з використанням програм танцювального та силового фітнесу : автореф. дис. ...канд. наук. з фіз. виховання та спорту : [спец.] 24.00.02 "Фізична культура, фізичне виховання різних груп населення" / Боднар Антон Ігорович ; ЛДУФК імені Івана Боберського. - Львів, 2021. - 23 с.
Abstract: У дисертаційній роботі розкрито один зі шляхів розв’язання важливої наукової проблеми щодо визначення найбільш ефективних та одночасно безпечних для організму жінок молодого віку напрямів фітнесу, а також розкрито особливості адаптаційно-компенсаторних реакцій на фізичний подразник під час використання фізкультурно-оздоровчих програм танцювального та силового фітнесу. Завдяки результатам дослідження уперше обґрунтовано вищу ефективність програми силового фітнесу порівняно з танцювальним в удосконаленні адаптаційних можливостей жінок віком 18–21 рік за біохімічними показниками сироватки крові (тестостерону, лактатдегідрогенази, креатиніну, кортизолу, кальцію, фосфору); встановлено, що порівняно швидке зменшення обвідних розмірів тіла, показників абсолютної та відносної жирової маси нетренованих жінок віком 18–21 рік упродовж трьох місяців занять танцювальним фітнесом свідчить про великі енергозатрати (на що вказує зниження рівня кортизолу після навантаження), а не про позитивну динаміку адаптаційних змін в організмі. Набули подальшого розвиту положення про те, що інформативність морфофункціональних, фізіологічних критеріїв оцінювання адаптаційних можливостей у жіночому організмі підвищується під час застосування біохімічних показників сироватки крові.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/28920
Appears in Collections:Автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bodnar_DRUK_автореф_2021.pdf649.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.