Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/27488
Title: Стан системи еритрону у бугайців на відгодівлі волинської м'ясної породи залежно від типів вищої нервової діяльності
Authors: Паска, М. З.
Гуфрій, Д. Ф.
Личук, М. Г.
Paska, M. Z.
Hufrii, D. F.
Lychuk, M. H.
Keywords: волинська м'ясна порода
типи вищої нервової діяльності
Issue Date: 24-Nov-2020
Citation: Паска М. З. Стан системи еритрону у бугайців на відгодівлі волинської м'ясної породи залежно від типів вищої нервової діяльності / М. З. Паска, Д. Ф. Гуфрій, Личук М. Г. // Науковий бюлетень інституту ДНДКІ. - 2012. - 7 с.
Abstract: У статті наведено результати дослідження системи еритрону у бугайців на відгодівлі волинської м’ясної породи залежно від типів вищої нервової діяльності. Встановлено, що молодняк волинської м’ясної породи відрізняється за гематологічними показниками крові (еритроцити, гемоглобін, вміст гемоглобіну в еритроциті, середній об’єм еритроцита) віком та осмотичною резистентністю еритроцитів, залежно від типу нервової діяльності. Оптимальними були показники гемопоезу, віку та кислотної резистентності еритроцитів у бугайців сильного врівноваженого інертного типу, що вказує на інтенсивний перебіг процесів обміну речовин. Наступні дослідження будуть спрямовані на вивчення інтенсивності перебігу процесів обмінну речовин та формування м’ясної продуктивності тварин залежно від типів вищої нервової діяльності.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/27488
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Наук.бюд_інститут ДНДКІ_2012_Паска_Гуфрій_Личук.pdf168.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.