Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/27190
Title: Вдосконалення спеціальної підготовки кваліфікованих каратистів(стилю Кіокушинкай) в змагальній дисципліниі куміте
Authors: Кіндзер, Богдан
Ільницький, Іван
Матвіїв, Василь
Пресняков, Дмитро
Кобяк, Андрій
Волощук, Іван
Kindzer, Bohdan
Ilnytskyi, Ivan
Matviiv, Vasyl
Presniakov, Dmytro
Kobiak, Andrii
Voloshchuk, Ivan
Keywords: Кіокушинкай карате
кваліфіковані каратисти
ката
спеціальна підготовка
Issue Date: 3-Nov-2020
Citation: Вдосконалення спеціальної підготовки кваліфікованих каратистів(стилю Кіокушинкай) в змагальній дисципліниі куміте / Богдан Кіндзер, Іван Ільницький, Василь Матвіїв, Дмитро Пресняков, Андрій Кобяк, Іван Волощук // Фізична культура, педагогіка, здоров'я та фізична терапія : монографія. - Старогард-Гданьскі, 2020. - С. 37-57.
Abstract: Мета дослідження - удосконалення спеціальної підготовки кваліфікованих спортсменів стилю Kіокушинкай карате в дисципліні куміте з використанням формальних комплексів ката. У дослідженні брали участь 28 кваліфікованих спортсменів каратистів різної вагової категорії, вік 18-25 років, стаж занять не менше 5 років, спортивна кваліфікація від 2-го кю до 3 дану за японською шкалою (кандидат у майстри спорту, майстер спорту відповідно за Єдиною спортивною класифікацією України). Використовувалися такі методи дослідження: теоретичний аналіз і узагальнення наукової та методичної літератури; метод порівняння; соціологічні методи (анкетування); педагогічне спостереження; педагогічний експеримент; медико-біологічні методи; психологічні методи та методи математичної статистики. Установлено, що одним з ефективних шляхів удосконалення тренувального процесу спортсменів стилю Кіокушинкай карате за програмою з куміте є впровадження в тренування формальних комплексів ката. Визначено пріоритетність ката «Санчин» і «Теншо» як методів спеціальної підготовки та значущість їх впливу на психоемоційний і фізичний стан спортсмена. Розроблено і впроваджено програму удосконалення психічної і фізичної підготовленості кваліфікованих спортсменів, яка включає використання зазначених вище ката, для спрямованого впливу на окремі компоненти системи енергозабезпечення, сенсомоторні реакції та варіабельність серцевого ритму кваліфікованих каратистів. Упровадження розробленої авторської методики тренувального процесу сприяло суттєвому поліпшенню спортивних результатів кваліфікованих каратистів.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/27190
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кіндзер.pdf1.07 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.