Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26504
Title: Комплексна програма фізичної реабілітації осіб з гострим порушенням мозкового кровообігу у пізньому відновному періоді
Authors: Керестей, Вадим Володимирович
Keywords: фізична реабілітація
інсульт
пізній відновний період
метод функціонального тренування
Міжнародна класифікація
функціонування
Issue Date: 9-Sep-2020
Publisher: Нац. ун-т фіз. виховання і спорту України
Citation: Керестей В. В. Комплексна програма фізичної реабілітації осіб з гострим порушенням мозкового кровообігу у пізньому відновному періоді : автореф. дис. ...канд. наук з фіз. виховання та спорту : [спец.] 24.00.03 "Фізична реабілітація" / Керестей Вадим Володимирович ; Нац. ун-т фіз. виховання і спорту України. - Київ, 2019. - 27 с.
Abstract: Дисертація присвячена питанням обґрунтування, розробки та оцінки ефективності комплексної програми фізичної реабілітації з використанням методу функціонального тренування для осіб з наслідками гострих порушень мозкового кровообігу у пізньому відновному періоді. У програмі акцентована увага на покращенні показників якості життя за Міжнародною класифікацією функціонування, корекції рухових розладів та поверненні пацієнтів до попереднього рівня функціонування. Дослідженнями доведено ефективність запропонованої програми у порівнянні з традиційними підходами. Встановлено, що використання в програмах постінсультної реабілітації спеціалізованих методів, заснованих на функціональному тренуванні, є шляхом збільшення функціональних можливостей та покращення адаптації пацієнтів, що перенесли інсульт. Результати дослідження впроваджені у реабілітаційний процес відділення нейрореабілітації Київської міської клінічної лікарні № 8, у навчальний процес кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету фізичного виховання і спорту України, що підтверджено відповідними актами впровадження.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26504
Appears in Collections:Автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Керестей_aref_kerestey_v.v_2019.pdf417.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.