Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26428
Title: Удосконалення змісту спортивно-оздоровчих занять у силовому фітнесі з використанням варіативних режимів навантажень
Authors: Дубачинський, Олег
Keywords: спортивно-оздоровчі заняття
адаптаційно-компенсаторні реакції
режими навантажень
біохімічні маркери крові
Issue Date: 2020
Publisher: Львів. держ. ун-т фіз. культури ім. І. Боберського
Citation: Дубачинський О. В. Удосконалення змісту спортивно-оздоровчих занять у силовому фітнесі з використанням варіативних режимів навантажень : автореф. дис. … канд. наук з фіз. виховання та спорту : [спец.] 24.00.02 „Фіз. культура, фіз. виховання різних груп населення” / Дубачинський Олег Васильович ; Львів. держ. ун-т фіз. культури ім. І. Боберського. – Львів, 2020. – 23 с.
Abstract: У дисертаційній роботі подано нове розв’язання наукової проблеми щодо удосконалення змісту спортивно-оздоровчих занять у силовому фітнесі для прискореного підвищення адаптаційних можливостей організму нетренованих чоловіків віком 18–20 років шляхом розроблення режимів навантажень із використанням різних за тривалістю часових показників м’язової діяльності. Отримані результати дають змогу більш деталізовано розкрити механізми удосконалення змісту спортивно-оздоровчих занять у силовому фітнесі за рахунок зміни величини навіть тих показників навантаження, параметри яких упродовж останніх десятиліть вважалися незмінними та найбільш ефективними для зростання м’язової маси тіла та силових можливостей у бодибілдингу, пауерліфтингу й фітнесі. Запропоновано нові підходи до корекції спортивно-оздоровчих занять силовим фітнесом з урахуванням первинного рівня адаптації організму до силових навантажень та спрямованості м'язової діяльності. Удосконалено систему комплексного контролю в процесі спортивно-оздоровчих занять силовим фітнесом із використанням широкого спектру морфофункціональних показників та біохімічних маркерів крові, що допомагає контролювати процеси короткочасної та довготривалої адаптації, перенапруження, втоми та навіть дезадаптації.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/26428
Appears in Collections:Автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
dubachinskij 2020.pdf1.96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.