Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24118
Title: Ставлення фахівців з боксу до реалізації тактичної підготовки на різних етапах багаторічного удосконалення спортсменів
Authors: Задорожна, Ольга
Бріскін, Юрій
Сосновський, Д.
Романюк, Р.
Рихаль, В.
Zadorozhna, Olha
Briskin, Yurii
Keywords: спортивні єдиноборства
тактична підготовка
спортивна майстерність
реалізаційні положення
бокс
тактична підготовка
Issue Date: 2019
Citation: Ставлення фахівців з боксу до реалізації тактичної підготовки на різних етапах багаторічного удосконалення спортсменів / Задорожна О. Р., Бріскін Ю. А., Сосновський Д. Д, Романюк Р. І., Рихаль В. І. // Науковий часопис НПУ ім. М. П. Драгоманова. Серія 15, Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. пр. – Київ, 2019. – Вип. 8(116)19. – С. 42–47.
Abstract: У статті представлено думки експертів-фахівців з боксу щодо реалізаційних положень тактичної підготовки на різних етапах багаторічного удосконалення спортсменів. Актуальність роботи зумовлена наявністю різних підходів до тактичної підготовки у спортивних єдиноборствах, відсутністю її цілісного розгляду та належного науково- методичного обґрунтування у нормативно-правових документах. У дослідженні були використані методи: теоретичний аналіз, документальний, узагальнення даних літератури та мережі Інтернет, експертне оцінювання та математичної статистики. Встановлено, що у науково-методичній літературі та нормативно-правових документах, присвячених тактичній підготовці у спортивних єдиноборствах, наявне різне ставлення до її реалізації, а також диспропорція уваги дослідників щодо складових тактичної підготовленості спортсменів. Головний акцент у дослідженнях зроблено на впровадження засобів та методів тактичної підготовки у поєднанні з технічною. При цьому тактичне мислення, тактичні знання та контроль тактичної підготовленості спортсменів представлені у літературі фрагментарно. У дослідженні взяли участь шість експертів-фахівців з боксу. У статті представлено їх думки щодо реалізації тактичної підготовки на різних етапах багаторічного удосконалення спортсменів у боксі. Встановлено, що фахівці здебільшого одноголосні в оцінюванні таких положень: напрями тактичної підготовки спортсменів (коефіцієнт конкордації становив 0,58); чинники, які впливають на стратегію підготовки до конкретних змагань (0,62); розділ інформації «Змагальна діяльність» (0,54); розділ інформації «Теоретико-методичні основи підготовки спортсменів» (0,51); словесні методи тактичної підготовки (0,5-0,63); наочні методи тактичної підготовки (0,75-0,78); практичні методи тактичної підготовки (0,5-0,6); засоби та методи контролю тактичної підготовленості спортсменів (0,54). В інших запитаннях думки експертів були або неузгодженими, або недостовірними (р>0,05).
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24118
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zadorozhna_Briskin та ін_2019.pdf325.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.