Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24106
Title: Перспективи наукового обґрунтування формування мотивації спортсменів до занять фехтуванням на етапі початкової підготовки
Authors: Грищенко, Т.
Окопний, Андрій
Семеряк, Зоряна
Палатний, А.
Hryshchenko, T.
Okopnyi, Andrii
Semeriak, Zoriana
Palatnyi, A.
Keywords: мотивація
спорт
психологія спорту
фехтування
Issue Date: 2019
Citation: Перспективи наукового обґрунтування формування мотивації спортсменів до занять фехтуванням на етапі початкової підготовки / Т. П. Грищенко, А. М. Окопний, З. С. Семеряк, А. Л. Палатний // Науковий часопис НПУ ім. М. П. Драгоманова. Серія 15, Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. пр. – Київ, 2019. – Вип. 3(111). – С. 44–48.
Abstract: У статті узагальнено наукову інформацію з питань мотивації у спорті та наукові перспективи її формування у спортсменів на етапі початкової підготовки у фехтуванні. Результати. Згідно Програми ДЮСШ з фехтування (2014р.) варто змінити вікові межі етапів багаторічної підготовки. Основною структурною та змістовною відмінністю є рекомендований початок занять уже з 6-9 років. На підставі проведеного пошуку наукової та методичної інформації встановлено таке. Мотивації досягнення успіху і уникнення невдач є важливими і відносно незалежними видами людської мотивації, вони багато в чому визначають спрямованість особистості і поведінку людини. Діагностика мотивації спортивної діяльності є актуальним напрямком практичної роботи спортивного психолога. Проведені узагальнення дають підстави стверджувати, що наукові дослідження щодо формування мотиваційного компоненту спортсменів на початковому етапі у багаторічній підготовці у спортивних єдиноборствах та зокрема фехтуванні відсутні. Це вказує на потребу розв’язання самостійного актуального наукового завдання галузі фізичної культури та спорту пов’язаного з обґрунтуванням програми формування мотивації дітей до занять спортом на етапі початкової підготовки у фехтуванні.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24106
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Grishchenko_Окопний_Семеряк_Паланий_2019.pdf107 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.