Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/20910
Title: Диференційований підхід у фізичному вихованні студентів медичного закладу вищої освіти із гіпермобільністю суглобів
Authors: Бакурідзе-Маніна, Вікторія
Keywords: Фізична культура, фізичне виховання різних груп населення
фізичне виховання
гіпермобільність суглобів
диференційований підхід
фізичний стан
Issue Date: 2019
Publisher: Придніпровська державна академія фізичної культури і спорту
Citation: Бакурідзе-Маніна В. Б. Диференційований підхід у фізичному вихованні студентів медичного закладу вищої освіти із гіпермобільністю суглобів : автореф. дис. … канд. наук з фіз. виховання та спорту : [спец.] 24.00.02 "Фізична культура, фізичне виховання різних груп населення" / Бакурідзе-Маніна Вікторія Борисівна ; Придніпров. держ. акад. фіз. культури і спорту. - Дніпро, 2019. - 23 с.
Abstract: У роботі вперше науково обґрунтовано диференційований підхід у заняттях із фізичного виховання студенток з урахуванням особливостей їх фізичного стану та вираженістю гіпермобільності суглобів. Вперше доведено, що зі зростанням вираженості гіпермобільності у студенток, які навчаються у ЗВО медичного профілю, закономірно погіршуються показники їх функціонального стану, що проявляється низьким рівнем соматичного здоров’я, роботоздатності, зниженням показників силових якостей та загальної витривалості. Було обґрунтовано комплексне застосування засобів фізичного виховання та фізичних навантажень для цілеспрямованого впливу на покращення фізичного стану студенток, які мають нормальну рухливість у суглобах, помірно виражену та значну гіпермобільність у суглобах; Проведений експеримент підтвердив ефективність диференційованого підходу у фізичному вихованні студенток з урахуванням рівня вираженості гіпермобільності суглобів, що дає підставу для його практичного впровадження у систему фізичного виховання студентів закладів вищої освіти.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/20910
Appears in Collections:Автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бакурідзе_Маніна_автореферат.pdf567.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.