Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/17095
Title: Фахівець з фізичної реабілітації як підсистема фізичної реабілітації при порушеннях діяльності опорно-рухового апарату
Authors: Герцик, Андрій
Hertsyk, Andrii
Keywords: фізична реабілітація
опорно - руховий апарат
система
Issue Date: 2016
Citation: Герцик А. Фахівець з фізичної реабілітації як підсистема фізичної реабілітації при порушеннях діяльності опорно-рухового апарату / Герцик Андрій Мирославович // Науковий часопис НПУ ім. М. П. Драгоманова. Серія 15, Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). - Київ, 2016. - Вип. 7 (77) 16. - С. 15-20.
Abstract: Розбудова та удосконалення системи фізичної реабілітації при порушеннях діяльності опорно - рухового апарату повинні ґрунтуватися на розумінні особливостей її функціонування. Фізична реабілітація функціонує на запит і входить до складу метасистеми охорони здоров'я, яка формує її середовище. Дослідити систему можна з допомогою морфологічного/топологічного, функціонального та інформаційного описів, які для фізичної реабілітації не виконані. Фахівець з фізичної реабілітації діє з метою відновлення здоров'я пацієнта шляхом покращення рухових функцій та активності. Топологічний опис дозволив декомпонувати та проаналізувати структурні підсистеми «кваліфікація» та «фахова інформація про пацієнта». Функціональний опис допоміг проаналізувати функціональні складові системи «фахівець з фізичної реабілітації»: проектувальний (прогностичний), конструктивний, комунікативний, організаторський, гностичний. Інформаційний опис розкрив фахівця з фізичної реабілітації як інформаційні вхід та вихід системи фізичної реабілітації.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/17095
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Hertsyk A..pdf470.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.