Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/10891
Title: Застосування методу безперервного пасивного руху в процесі фізичної реабілітації хворих з патологією колінного суглоба
Authors: Наср Аль Калі
Корольков, Олександр
Болховітін, Павло
Nasr Al Kali
Korolkov, Oleksandr
Bolkhovitin, Pavlo
Keywords: фізична реабілітація хворих з патологією колінних суглобів
метод безперервного пасивного рухув в суглобах
пристрої для автоматичного розроблення рухів у суглобах
Issue Date: 2017
Citation: Наср Аль Калі. Застосування методу безперервного пасивного руху в процесі фізичної реабілітації хворих з патологією колінного суглоба / Наср Аль Калі, Олександр Корольков, Павло Болховітін // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 20017. - № 3(29). - С. 58-67.
Abstract: Мета - представити досвід застосування методу безперервного пасивного руху в суглобах із застосуванням вітчизняних апаратів для автоматичного розроблення рухів у процесі фізичної реабілітації хворих з патологією колінних суглобів (КС) у післяопераційному періоді. Матеріал та методи. Проведено аналіз результатів реабілітації двох клінічних груп пацієнтів, які були ідентичні за статтю, віком, типом патології та видом хірургічних втручань (52 особи чоловічої та 37 осіб жіночої статі), віком від 18 до 60 років з патологією КС, які перебували на стаціонарному лікуванні. У післяопераційному періоді для хворих 2 групи застосували авторську методику реабілітації із використанням пасивного розроблення рухів в ураженому КС за допомогою вітчизняних пристроїв для автоматичного розроблення рухів. Результати: розроблено власну методику фізичної реабілітації хворих з патологією КС, яка складається із декількох етапів, базується на комплексному застосуванні широкого спектра реабілітаційних засобів з індивідуальним підходом до перебігу післяопераційного періоду в кожного конкретного хворого. Порівняння результатів реабілітації двох груп хворих виявило переваги застосованої методики перед традиційними заходами. Висновки: доведено високу ефективність використання розроблених вітчизняних пристроїв для автоматичного розроблення рухів в суглобах у процесі комплексного відновного лікування хворих з патологією КС, що дає змогу рекомендувати їх для широкого впровадження у клінічне використання в реабілітаційних центрах та ортопедо-травматологічних відділеннях.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/10891
ISSN: 2221-1217
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
665-1347-1-SM.pdf1.01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.