Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/10880
Title: Удосконалення фізичної підготовленості учнів ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою за допомогою програм секційних занять з боксу
Authors: Ільницький, Іван
Окопний, Андрій
Палатний, Артур
Ilnytskyi, Ivan
Okopnyi, Andrii
Palatnyi, Artur
Keywords: ліцей
фізична підготовленість
учні
засоби
бокс
секція
Issue Date: 2017
Citation: Ільницький І. Удосконалення фізичної підготовленості учнів ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою за допомогою програм секційних занять з боксу / Іван Ільницький, Андрій Окопний, Артур Палатний // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2017. - № 3(29). - С. 14-23.
Abstract: Одним із завдань фізичного виховання юнаків, які навчаються в ліцеях із посиленою військово-фізичною підготовкою, є досягнення ними наприкінці навчання високого рівня фізичного стану. Мета дослідження: з’ясувати ефективність програм секційних занять з боксу для удосконалення фізичної підготовленості учнів ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою. Організація. Педагогічний експеримент проведено із залученням учнів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут (31 учень в експериментальній групі та 105 учнів у контрольній групі). Результати. За підсумками реалізованої програми застосування засобів боксу в секційних заняттях із фізичного виховання перевагу учнів експериментальної над контрольною групою виявлено в більшості контрольних вправ («Кистьова динамометрія», «Кидок набивного м’яча», «Метання тенісного м’яча на дальність («непровідна» рука)», «Стрибок у довжину з місця», «Викрут лінійки за спину», «Нахил тулуба», «5 с біг на місці», «Метання тенісного м’яча на точність», «Три перекиди вперед», «Підйом тулуба в положення сід за 30 с», «Вис на зігнутих руках»), вона становить від 5,74 до 54,03 % (при р≤0,05–0,01) від показників учнів контрольної групи.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/10880
ISSN: 2221-1217
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
660-1337-1-SM.pdf788.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.