Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/108
Title: Застосування та вплив деяких ката в кіокушинкай карате як засобу фізичного та психічного відновлення висококваліфікованих спортсменів
Authors: Кіндзер, Богдан
Keywords: кіокушинкай карате
ката
карате
фізична підготовленість
психічна підготовленість
Санчін
психофізичний стан
Issue Date: 2014
Abstract: Розглядаються можливість і актуальність застосування ката «Санчін», (формального комплексу) в Кіокушннкай карате як засобу для вдосконалення фізичного та психічного відновлення висококваліфікованих спортсменів після значних фізичних навантажень. Проведено аналіз понад 90 літературних джерел з педагогіки, психології, фізичного виховання і спорту та спеціалізованої літератури з одноборств, зокрема і з Кіокушинкай карате. З'ясовано, що застосування ката «Санчін» має безпосередній вшив на фізичне та психічне відновлення висококваліфікованих спортсменів після значних навантажень,у тому числі у змагальному процесі. Проведено дослідження вливу ката на психофізичний стан спортсмена. Протестовано 30 з 34 ката (формальних комплесів), що застосовуються в Кіокушинкай карате з допомогою програмно-апаратного комплексу «Омега-С». Виявлено суттєвий вплив ката «Санчін на психофізичний стан висококваліфікованих спортсменів.
Description: Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини. - 2014. - Вип. 18, т. 1. - С.113 - 122.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/108
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
Kindzer B..pdf2.52 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.