Шутюк В. В.Бессараб О. С.Дущак О. В.Ємцев В. І.2025-01-222025-01-222022Холодильні технології: навч. посіб. / В. В. Шутюк, О. С. Бессараб, О. В. Дущак, В. І. Ємцев. – Київ, 2022. – 172 с.978-8184-23-0https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/37819У навчальному посібнику викладено суть та методологічні основи охолодження, заморожування, отеплення та холодильного зберігання харчових продуктів. Розглянуто технічні засоби, що застосовуються у сучасній холодильній технології харчових продуктів. Наведено відомості про призначення холодильної техніки та типи холодильних машин. У кінці кожного розділу подаються питання для самостійного контролю знань. Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти та викладачів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», слухачів системи підвищення кваліфікації, для управлінців і фахівців харчових підприємств та всіх, хто пов’язаний з холодильними технологіями. The textbook describes the essence and methodological foundations of of cooling, freezing, warming and cold storage of of food products. The technical means used in the modern refrigeration technology of food products are considered. modern refrigeration technology of food products. It provides information on the purpose of refrigeration equipment and types of refrigeration machines and types of refrigeration. At the end of each chapter, questions for self control of knowledge. The textbook is intended for higher education students and teachers of higher education institutions studying in the specialty 181 "Food Technologies", students of the system of advanced training, for managers and specialists of food enterprises and all those who are connected with refrigeration technologies.otherхолодильні технологіїмікроорганізми і холодохолоджування харчових продуктівrefrigeration technologiesmicroorganisms and coldfood coolingХолодильні технологіїRefrigeration technologiesBook