Петришин НаталіяШельон ІринаPetryshyn NataliiaShelon Iryna2025-07-152025-07-152025Петришин Н. Новітні технології десертних страв згідно збалансованого раціону / Наталія Петришин, Ірина Шельон // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. V Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених з міжнар. участю (15–16 трав. 2025 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2025. – С. 371–373.https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/39358Мета дослідження: розроблення технології десертних страв з використанням пектиновмісної сировини для підвищення харчової цінності та зниження їх цукромісткості. The aim of the study is to develop a technology for dessert dishes using pectin-containing raw materials to increase nutritional value and reduce their sugar content.otherдесертні стравияблучний порошокраціони харчуванняхарчова цінність.dessert dishesapple powderdietsnutritional value.Новітні технології десертних страв згідно збалансованого раціонуThe latest technologies for dessert dishes according to a balanced dietOther