Никига, ОксанаNykyha, Oksana2022-10-052022-10-052022Никига О. Кластеризація як інноваційний інструмент розвитку гастрономічного туризму в регіоні / Оксана Никига // Молода спортивна наука України : зб. тез доп. - Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022. - Вип. 26, т. 4. - С. 69-70.http://localhost:8080/handle/34606048/32878Створення гастротуристичного кластера в регіоні буде одним із важливих шляхів інноваційного розвитку гастрономічного туризму. Крім того, співробітництво в межах такого кластера дасть змогу здобути конкурентні переваги усім суб’єктам кластера. Як показує світовий досвід, процеси туристичної кластеризації загалом суттєво підвищують туристичну привабливість регіону та мають позитивний вплив на його соціально-економічний розвиток. Creation of a gastronomic tourism cluster in the region will be one of the important ways of innovative development of gastronomic tourism. In addition, cooperation within such a cluster will allow all entities of the cluster to gain competitive advantages. As world experience shows, tourism clustering processes in general significantly increase the tourist attractiveness of the region and have a positive impact on its socio-economic development.otherкластеркластеризаціягастрономічний туризмінноваційний розвитокclusterclusteringgastronomic tourisminnovative developmentКластеризація як інноваційний інструмент розвитку гастрономічного туризму в регіоніClustering as an innovative tool for the development of gastronomic tourism in the regionOther