Шевченко Анастасія ОлександрівнаShevchenko Anastasiia Oleksandrivna2025-03-242025-03-242025Шевченко А. О. Науково-практичні засади стабілізації фізіологічної цінності хлібобулочних виробів для спеціального дієтичного споживання : реф. дис. …д-ра техн. наук : 05.18.01 «Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів» / Шевченко Анастасія Олександрівна; Одеський нац. технолог. ун-т. – Одеса, 2025. – 45 с.https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/38672Робота присвячена науковому обґрунтуванню технології та розробленню науково-практичних засад стабілізації фізіологічної цінності хлібобулочних виробів спеціального дієтичного споживання з використанням рослинної сировини: рисового борошна, борошна з насіння гарбуза, вівсяних висівок, клітковини з насіння гарбуза, соняшникового лецитину, концентрату рисового протеїну, концентрату гарбузового протеїну, порошку/екстракту яснотки білої, порошку/екстракту шипшини для категорій людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. The work is devoted to the scientific substantiation of the technology and development of scientific and practical principles for stabilizing the physiological value of bakery products for special dietary consumption using plant raw materials: rice flour, pumpkin seed flour, oat bran, pumpkin seed fiber, sunflower lecithin, rice protein concentrate, pumpkin protein concentrate, white clover powder/extract, rosehip powder/extract for categories of people with gastrointestinal diseases.otherхлібобулочний вирібфізіологічна цінністьхарчова цінністьвідходиспоживчі характеристикизахворювання шлунково-кишкового трактуякістьантиоксидантні властивостіфенольні сполукимікрофлораструктурно-механічні властивостіпродовольча безпекафосфоліпідипродукти вторинної переробкифітосировинаbakery productphysiological valuenutritional valuewasteconsumer characteristicsdiseases of the gastrointestinal tractqualityantioxidant propertiesphenolic compoundsmicroflorastructural and mechanical propertiesfood safetyphospholipidssecondary processing productsphytoraw material.Науково-практичні засади стабілізації фізіологічної цінності хлібобулочних виробів для спеціального дієтичного споживанняScientific and practical bases of stabilization of physiological value of bakery products for special dietary consumptionOther