Силка, ІринаПольовик, ВолодимирПриколота, СніжанаSylka, IrynaPolovyk, VolodymyrPrykolota, Snizhana2022-12-282022-12-282022-10-06Силка І. "Котлета по-київськи" підвищення харчової цінності через призму гастротуризму в Україні / Ірина Силка, Володимир Польовик, Сніжана Приколота // Сучасні інновації у нутриціології / Наталія Петришин, Мар’яна Назар // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (6 жовтня 2022 р., м. Львів). - Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022. - С. 204-206.http://localhost:8080/handle/34606048/33312Мета. Беззаперечно серед найпопулярніших страв традиційної української кухні є «Котлета по-київськи». Незважаючи на промови- сту назву страви, на її авторство претендують й інші країни. І хоча навколо цієї страви точиться немало суперечок щодо приналеж- ності до української кухні, її люблять і споживають по всьому світу як «Chicken Kyiv».Goal. Undoubtedly among the most popular traditional dishes Ukrainian cuisine has "Kiev-style cutlets". Despite the speeches th name of the dish, its authorship is also claimed by other countries. And although there is a lot of controversy surrounding this dish regarding the ties to Ukrainian cuisine, it is loved and consumed all over the world as "Chicken Kyiv".ukнаціональні стравизародки пшеницібіологічні речовиниnational disheswheat germbiological substances"Котлета по-київськи" підвищення харчової цінності через призму гастротуризму в Україні"Котлета по-київськи" підвищення харчової цінності через призму гастротуризму в УкраїніArticle