Гілецький, ІванПаска, МаріяHiletskyi, IvanPaska, Mariia2024-07-032024-07-032024-05-30Гілецький І. Теоретичні та практичні аспекти використання харчових пряно-ароматичних добавок на основі Аrmoracia rusticana при випіканні хлібобулочних виробів на заквасці / Іван Гілецький, Марія Паска // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІV Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених з міжнар. участю (30 трав. 2024 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2024. – С. 134–136.https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/36241У нашій роботі проводимо аналіз шляхів використання ферменту лізоциму, при цьому основну увагу приділяємо виділенні і і перспективам використання лізоциму рослинного походження добутого із Хрін звичайний (Armoracia rusticana), а також перспектив його використання в харчовій галузі, зокрема у хлібопекарському виробництві. In our work, we analyze the ways of using the lysozyme enzyme, while we pay the main attention to the isolation and prospects of using lysozyme of plant origin extracted from horseradish (Armoracia rusticana), as well as the prospects of its use in the food industry, in particular in bakery production.ukтехнологія хлібобулочних виробівхрінзакваскиtechnology of bakery productshorseradishleavenТеоретичні та практичні аспекти використання харчових пряно-ароматичних добавок на основі Аrmoracia rusticana при випіканні хлібобулочних виробів на заквасціTheoretical and practical aspects of the use of spicy and aromatic food additives based on Armoracia rusticana when baking sourdough breadArticle