Борецький, ЮрійПараняк, НаталіяBoretskyi, YuriiParaniak, NataliiaКафедра біохімії та гігієни2020-05-272020-05-272020-05-27Біохімія : робоча програма навчальної дисципліни спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа" факультету туризму / розроб. Параняк Н. М., Борецький Ю. Р. - Львів, 2019. - 11 с.http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/25877Мета : оволодіти знаннями про воду як універсальне дисперсне середовище живих організмів, будову і властивості молекул води, а також активну реакцію середовища та механізм дії буферних систем. Оволодіти знаннями про вуглеводи як основне джерело енергії, та ліпіди. Вивчити їх будову, властивості, вміст в організмі та біологічну роль. З’ясувати будову, властивості, біологічну роль білків і нуклеїнових кислот як важливої складової частини живого організму. Ознайомитися з ферментами і функціями, які вони оволодіти знаннями про перетворення вуглеводів в процесі травлення і на клітинному рівні, обмін жирів в організмі і при м’язовій діяльності зокрема, з’ясувати обмін білків і нуклеїнових кислот як важливої складової частини живого організму виконують в організмі.ukкафедра біохімії та гігієниБіохіміяспеціальність "Готельно-ресторанна справа"опис навчальної дисциплінипрограма навчальної дисципліниструктура навчальної дисциплінитеми лабораторних занятьсамостійна роботаіндивідуальні завданняконтрольні питаннярекомендована літератураБіохімія : робоча програма навчальної дисципліни спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа" факультету туризмуPlan or blueprint