Марія Паска,Хромова М.Paska MariiaKhromova M.2025-01-142025-01-142024Паска М. З. Фізико-хімічні властивості сала свиней залежно від впливу хелатних сполук заліза / М. З. Паска, М. В. Хромова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2024. – Т. 30, № 6. – С. 143–148. DOI: 10.24263/2225-2924-2024-30-6-14https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/37523У статті наведено порівняльний вплив різних сполук заліза на фізико-хімічні й технологічні якості сала свиней (масова частка вологи, йодне число, число реф-ракції, температура плавлення). Кращі дані одержано за корекції раціону хелат-ними сполуками заліза (метіонатів і лізинатів). The article presents the comparative effect of different iron compounds on the physicochemical and technological qualities of pig fat (mass fraction of moisture, iodine number, refining number, melting point). The best data were obtained by correcting the diet with chelated iron compounds (methionates and lysinates).otherсалоякістьсвиніоцінкахелатизалізожириfatqualitypigsevaluationchelatesironfatsФізико-хімічні властивості сала свиней залежно від впливу хелатних сполук залізаPhysicochemical properties of pig fat depending on the influence of iron chelates