Мазаракі, А.П'ятницька, Н.Литвиненко, Т.Расулова, А.Григоренко, О.Світлична, М.Лукашова, Л.Антонюк, І.Медведєва, А.Благополучна, Н.Гайовий, І.2019-05-312019-05-312011Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства : підручник.: [для вищ. навч. закл.] / [Мазаракі А., П'ятницька Н., Литвиненко Т., Расулова А., Григоренко О., Світлична М., Лукашова Л., Антонюк І., Медведєва А., Благополучна Н., Гайовий І.] ; за ред. П’ятницької Н. О. – 2-ге вид. перероб. та допов. – Київ : Центр учбової літератури, 2011. – 584 с.978-611-01-0209-4http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/21211У підручнику розкрито сутність організації процесу обслуговування у закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Дана характеристика матеріально-технічної бази як необхідної передумови організації процесу обслуговування. Висвітлені основні правила подавання страв і напоїв, культури їх споживання. Охарактеризовані методи і форми обслуговування споживачів, що використовуються в закладах ресторанного господарства як повсякденно, так і при проведенні бенкетів та прийомів, при здійсненні кейтерингового обслуговування, при створенні умов для розваг і відпочинку. Розкриті особливості організації процесу обслуговування в ресторанах, барах, кафе, у закладах ресторанного господарства при готелях. Визначені основні правила і вимоги при обслуговуванні учасників культурних, громадських, спортивних заходів, іноземних туристів, пасажирів на транспорті, соціально-незахищених верств населення тощо.ukресторанне господарствопослуги закладів ресторанного господарствакласифікація закладів ресторанного господірстваматеріально-технічна базаприміщення для споживачівменюпідготовка до обслуговування споживачівфітодизайнсервірування столівподавання стравобслуговування споживачівобслуговування бенкетівобслуговування прийомів за протоколомкейтерингове обслуговуванняорганізація дозвілляобслуговування туристіворганізація харчуваннярекомендована літератураОрганізація обслуговування у закладах ресторанного господарства : підручник.: [для вищ. навч. закл.]Book