Паска МаріяХромова Мар'янаPaska MariiaKhromova Mariana2025-12-012025-12-012025Паска М. З. Перспективи використання харчової лаванди у якості антиоксидантної сполуки для м’ясних напівфабрикатів / Паска М. З., Хромова М. В. // Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. – 2025. – № 13. – С. 88–94. DOI: https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-13-12https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/60637Мета статті – збагачення продуктів харчування інгредієнтами, що містять сполуки для збільшення терміну зберігання, покращення смакових характеристик та розширення асортименту продуктів на м’ясній, рослинній, м’ясо-рослинній основі, у тому числі різних видів охолоджених та заморожених напівфабрикатів, а саме мітболів за рахунок використання рослинної функціональної добавки – лаванди. The purpose of the article is to enrich food products with ingredients containing compounds to increase shelf life, improve taste characteristics, and expand the range meat, vegetable, and meat-vegetable products, including various types of chilled and frozen semi-finished products, namely meatballs, using a plant-based functional additive - lavender.otherтоварознавствоякістьлавандаантиоксидантимітболи.commodity sciencequalitylavenderantioxidantsmeatballsПерспективи використання харчової лаванди у якості антиоксидантної сполуки для м’ясних напівфабрикатівРrospects for the use of edible lavender as an antioxidant compound for semi-finished meat productsOther