Баль-Прилипко, Л.Слободянюк, М.Поліщук, Г.Паска, МаріяБурак, В.Paska, Mariia2019-11-042019-11-042017Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю : підручник / Баль-Прилипко Л. В., Слободянюк Н. М., Поліщук Г. Є., Паска М. З., Бурак В. Є. - Київ : Компринт, 2017. - 571 с.http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22972У підручнику висвітлені питання регулювання безпечності та якості продукції у світлі вимог сучасної системи державного технічного регулювання. Охарактеризовані основні складові системи - метрологія, стандартизація, оцінювання відповідності, включаючи стадію сертифікації продукції, акредитації органів з оцінювання відповідності. Наведена характеристика діючих у сфері метрології, стандартизації, сертифікації та акредитації міжнародних і вітчизняних інституцій. На основі викладених матеріалів наведені основні поняття використовувані у системі забезпечення якості продукції та принципи забезпечення безпечності та якості харчової продукції вітчизняного та закордонного походження. Підручник призначений для підготовки студентів ОС "Бакалавр" напряму навчання за спеціальностями 6.051701 «Харчові технології та інженерія», ОС «Магістр» спеціальності 181 "Харчові технології", а також фахівців за спеціальностями "Маркетинг", "Економіка підприємства", "Менеджмент", "Товарознавство", "Експертиза товарів та послуг", "Управління якістю" та ін. Вивчення розглянутих проблем також сприятиме підготовці спеціалістів з проблем технічного регулювання, стандартизації, сертифікації, акредитації та управління якістю.ukстандартизаціяметрологіясертифікаціяуправління якістюдержавне технічне вимірюванняякістьСтандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю : підручникBook