Пазичук, ОльгаМузика, ФедірPazychuk, OlhaMuzyka, Fedir2020-01-302020-01-302019Пазичук О. О. Стан та проблеми енергетичного балансу кваліфікованих стрільців з лука / О. О. Пазичук, Ф. В. Музика // Науковий часопис НПУ ім. М. П. Драгоманова. Серія 15, Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт) : зб. наук. пр. – Київ, 2019. – Вип. 4(112)19. – С. 105–110.http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/24113Підготовка стрільців з лука в сучасному суспільстві є надзвичайно складний процес і потребує ретельного обґрунтування стратегії всіх сторін інтегральної підготовки спортсмена. Перехід спортсменів на систему індивідуалізованого харчування дозволить створити умови, за яких буде відбуватись оптимальний баланс між енергетичним та пластичними ресурсами організму спортсменів. Харчування – це головний фактор відновлення працездатності спортсменів. Кожен продукт має свою енергетичну цінність, так як і кожен вид роботи має свій коефіцієнт. У нашому досліджені ми визначили, що енергетична цінність раціону не відповідає енергетичним витратам, хімічний склад їжі не завжди відповідає фізіологічним потребам юних спортсменів. Проаналізувавши всі дані, які ми отримали, і порівнявши їх з нормами для дорослих спортсменів і дійшли висновку що потрібно розробити величини для юнаків і юначок які знаходяться на етапі спеціалізованої базової підготовки.ukстрільба з лукаенергетична цінністьенергетичні витратиСтан та проблеми енергетичного балансу кваліфікованих стрільців з лукаArticle