Басюк, Т. О.Романів, О. Я.Скабара, Р. М.Basiuk, T. O.Romaniv, O. Ya.Skabara, R. M.2021-09-302021-09-302021-09-30Басюк Т. О. Обґрунтування розвитку нової дестинації пивного туризму в Україні / Басюк Т. О., Романів О. Я., Скабара Р. М. // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". - 2021. - №11. https://doi.org/10.25313/2520-2057-2021-11-7468http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/30689Анотація. Проведено дослідження передумов організації в Україні одного з видів тематичного гастрономічного туризму – пивного туризму. Розроблено проект розвитку нової дестинації пивного туризму в місті Рівне на базі Рівненського пивзаводу. Представлено концептуальні основи стратегії розвитку цієї дестинації. Запропоновано створити Музей історії пива «Рівень». Заклад розрахований на широке коло відвідувачів - від школярів, які вивчають історію рідного краю і знайомляться з технологією виробництва, до осіб похилого віку, які люблять спокійний відпочинок в колі друзів. Надано пропозиції щодо формування маркетингової та брендингової політики нової дестинації пивного туризму. У перспективі очікується ознайомлення туристів з історією, технологією виробництва та культурою споживання пива, дегустація його безпосередньо у виробника. Фактично, в рамках проекту планується організація культурно-дозвіллєвого центру в історичній частині міста Рівне. На ринок запропоновано конкурентоспроможний туристичний продукт.ukгастрономічний туризмпивний туризмтуристична дестинаціямузейОбґрунтування розвитку нової дестинації пивного туризму в УкраїніArticle