Млинко ОстапПаска МаріяMlynko OstapPaska Mariia2025-07-172025-07-172025Млинко О. Моніторинг харчової, біологічної цінності та збалансованості дієт лікувального призначення у пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу та панкреатитом / Остап Млинко, Марія Паска // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. V Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених з міжнар. участю (15–16 трав. 2025 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2025. – С. 145–148.https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/39414Мета роботи: Здійснити аналіз та порівняльну оцінку харчової, біологічної цінності та ступеня збалансованості дієт, що використовуються у лікуванні пацієнтів із цукровим діабетом 2-го типу та панкреатитом, визначити наявні недоліки та розробити пропозиції щодо їх усунення. Objective: To analyse and comparatively assess the nutritional, biological value and degree of balance of diets used in the treatment of patients with type 2 diabetes mellitus and pancreatitis, to identify existing shortcomings and develop proposals for their elimination.otherмоніторингхарчова цінністьбіологічна цінністьдієтацукровий діабетmonitoringnutritional valuebiological valuedietdiabetes mellitusМоніторинг харчової, біологічної цінності та збалансованості дієт лікувального призначення у пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу та панкреатитомMonitoring of nutritional, biological value and balance of therapeutic diets in patients with type 2 diabetes mellitus and pancreatitisOther