Ройко, Ольга МихайлівнаRoiko, Olha Mykhailivna2024-04-012024-04-012021Ройко О.М. Розроблення технології мармеладних виробів для спортсменів силових видів спорту : автореф. дис. …канд. техн. наук : [спец.] 05.18.16 «Технологія харчової продукції» / Ройко Ольга Михайлівна ; Нац. ун-т харчових технологій. – Київ, 2021. – 24 с.https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/35784Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню та розробці технології мармеладних виробів, для спортсменів силових видів спорту з використанням фітокомпозиції адаптогенної дії та екстрактів на її основі. Це дає можливість розширити асортимент функціональних продуктів спортивного харчування з підвищеним вмістом фітоадаптогенів, що є важливим питанням при підготовці спортсменів даних видів спорту. The thesis is dedicated to the scientific rationale and development of technologies of food products for special purposes, in particular, jelly-marmalade products, for power sports athletes with the usage of functional phytocomposition of adaptogen action and extracts, which are based on it. This gives the possibility to enlarge the assortment of functional products for sports nutrition with enriched phyto-adaptogen content, which constitutes the essential issue during the training of such athletes.ukадаптогенифітокомпозиціясилові види спортужелейно-мармеладні виробипрограмний засібекстракціяпродукт спрямованої фізіологічної діїadaptogensfunctional phytocompositionsoftware applicationpower sportsjelly-marmalade productsextractiona product of directed physiological actionРозроблення технології мармеладних виробів для спортсменів силових видів спортуDevelopment of technology of marmalade for power sports athletesOther