Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/34291
Назва: | Practical aspect of hospitality staff creativity |
Інші назви: | Практичний аспект творчості персоналу закладів гостинності |
Автори: | Huzar, Uliana Paska, Mariia Radzimovska, Olha Гузар, Уляна Паска, Марія Радзімовська, Ольга |
Ключові слова: | creativity idea flexibility adaptability risk hospitality industry motivation war креативність ідея мотивація війна гнучкість ризик адаптивність індустрія гостинності |
Дата публікації: | 23-тра-2023 |
Бібліографічний опис: | Huzar U. Practical aspect of hospitality staff creativity / Uliana Huzar, Mariia Paska, Olha Radzimovska // Baltic Journal of Economic Studies. – 2023. – Vol. 9, N 2. – P. 104–109. DOI: https://doi.org/10.30525/2256-0742/2023-9-2-104-109 (Web of Science) |
Серія/номер: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК імені Івана Боберського в базах даних Scopus та WoS; |
Короткий огляд (реферат): | The subject of the study is the theoretical and applied aspects of the formation of creativity of personnel in hospitality industry establishments. Methodology. In the research process, general and special research methods were used, in particular: general and special scientific methods – to ensure the achievement of this goal; abstract-logical and dialectical methods of analysis – to substantiate theoretical propositions and conclusions. The method of collecting information – a sociological survey – was used for the practical identification of the research results. The aim of the article is to determine the main aspects of personnel creativity formation and its impact on the success of hospitality establishments. The results of the study showed that the key qualities of human creativity are the production of ideas, adaptation and flexibility to changes, the ability to take risks, and the creativity of personnel helps to solve administrative problems in the organization, adaptation and flexibility to changes, increases the level of competitiveness of hospitality industry establishments in a competitive environment. Conclusions. Human creativity is manifested not only in a person's ability to produce new ideas, solutions, projects, but also in flexibility, adaptability to environmental conditions that arise in the process of life. Предметом дослідження є теоретичні та прикладні аспекти формування креативності персонал у закладах індустрії гостинності. Методологія. У процесі дослідження загальне та спец використовувалися методи дослідження, зокрема: загальнонаукові та спеціально-наукові – для забезпечення досягнення цієї мети; абстрактно-логічний та діалектичний методи аналізу – для обґрунтування теоретичних положень і висновки. Для практичного заняття використовувався метод збору інформації – соціологічне опитування ідентифікація результатів дослідження. Метою статті є визначення основних аспектів персоналу формування креативності та її вплив на успішність закладів гостинності. Результати дослідження показав, що ключовими якостями людської творчості є продукція ідей, адаптація та гнучкість до змін, уміння ризикувати, а креативність персоналу допомагає вирішувати адміністративні проблеми в організованість, адаптація та гнучкість до змін, підвищує рівень конкурентоспроможності індустрії гостинності установ у конкурентному середовищі. Висновки. Творчість людини проявляється не тільки в людині здатність продукувати нові ідеї, рішення, проекти, а також у гнучкості, адаптованості до умов середовища які виникають у процесі життя. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/34291 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК в базах даних Scopus, WoS, Tomson Reuters |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2078-Article Text-2356-2-10-20230523.pdf | 353.81 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.