Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/34261
Назва: | Концептуальні основи управління персоналом у закладах індустрії гостинності |
Інші назви: | Сonceptual foundations of personnel management in hospitality industry establishments |
Автори: | Кобрин, А. Г. Гузар, Уляна Kobryn, A. H. Huzar, Uliana |
Ключові слова: | управління персоналом мотивація сфера гостинності підходи інформаційні технології сучасні особливості корпоративна культура personnel management moti-vation information technologies approaches corporate culture the field of hospitality modern features |
Дата публікації: | 15-чер-2023 |
Бібліографічний опис: | Кобрин А. Г. Концептуальні основи управління персоналом у закладах індустрії гостинності / Кобрин А. Г., Гузар У. Є. // Проблеми сучасних трансформацій. Серія : економіка та управління. – 2023. – № 8. – С. 1–4. DOI: https://doi.org/10.54929/2786-5738-2023-8-12-01 |
Серія/номер: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК імені Івана Боберського; |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено основні принципи, на яких базується управління персоналом, серед яких виокремлено принципи індивідуалізації, взаємовигоди, відповідальності та професійного зростання та розвитку працівників. Проа-налізовані сучасні особливості управління персоналом у сфері гостинності. Вияснено, що сучасні підходи до управління персоналом у сфері гостинності характеризуються комплексним підходом до кадрової політики, зокрема, розглядом персоналу як ключового ресурсу та визнанням важливості управління талантами. До-сліджено, що ефективне управління персоналом є ключовим фактором успішної діяльності закладів гостин-ності та щоб уникнути проблем управління персоналом, необхідно вирішувати їхні причини та розробляти ефективні стратегії управління персоналом, що враховують потреби працівників та закладу в цілому. Для удосконалення управління персоналом запропоновано розробляти стратегії управління, формувати корпора-тивну культуру та мотиваційну систему для персоналу, а також використовувати інформаційні технології. The main principles on which personnel management is based are studied, among which the principles of indi-vidualization, mutual benefit, responsibility, and professional growth and development of employees are highlight-ed. Modern features of personnel management in the field of hospitality are analyzed: qualifications, personnel, competition, quality of guest service, compliance with safety and hygiene standards, work with variable schedules and continuous hours, work environment, teamwork. It was found that modern approaches to personnel manage-ment in the field of hospitality are characterized by a comprehensive approach to personnel policy, in particular, consideration of personnel as a key resource and recognition of the importance of talent management. It is sub-stantiated that one of the modern approaches is the concept of “human capital”, which emphasizes the impor-tance of developing individual abilities and skills of employees, and the concept of “strategic personnel manage-ment”, which is based on understanding the strategy and purpose of the hospitality industry establishment. It was found that modern approaches to personnel management in the field of hospitality include an approach to diversi-ty and inclusiveness. This involves the practice of involving employees of different ages, genders, ethnic origins, as well as people with different physical and mental abilities. Diversity management allows you to create a fa-vorable working atmosphere, increase employee motivation, and promote the development of creativity and in-novation. It has been studied that effective personnel management is a key factor in the successful operation of hospitality establishments and in order to avoid personnel management problems, it is necessary to solve their causes and develop effective personnel management strategies that take into account the needs of employees and the establishment as a whole. To improve personnel management, it is proposed to develop management strategies, form a corporate culture and motivational system for personnel, as well as use information technologies. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/34261 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Huzar U. Ye..pdf | 340.08 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.