Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/34146
Назва: | Інноваційні технології у готельно-ресторанному господарстві: забезпечення якості обслуговування та ефективності бізнесу |
Інші назви: | Innovative technologies in the hotel and restaurant industry: ensuring the quality of service and business efficiency |
Автори: | Хруник, Наталія Паска, Марія Khrunyk, Nataliia Paska, Mariia |
Ключові слова: | готельно-ресторанне господарство якість обслуговування ефективність бізнесу інноваційні технології hotel and restaurant management innovative technologies service quality business efficiency |
Дата публікації: | 18-тра-2023 |
Видавництво: | ЛДУФК імені Івана Боберського |
Бібліографічний опис: | Хруник Н. Інноваційні технології у готельно-ресторанному господарстві: забезпечення якості обслуговування та ефективності бізнесу / Наталія Хруник, Марія Паска // Інновації, гостинність, туризм : наука, освіта, практика : зб. тез доп. ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. з міжнар. участю (18 травня 2023 року, м. Львів). – Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2023. – C. 246–247. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/34146 |
Розташовується у зібраннях: | Інновації, гостинність, туризм : наука, освіта, практика |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Nataliia Khrunyk, Mariia Paska.pdf | 1.39 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.