Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/33190
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPaska, Mariia-
dc.contributor.authorRadzimovska, Olga-
dc.contributor.authorGuzenko, Iryna-
dc.contributor.authorПаска, Марія-
dc.contributor.authorРадзімовська, Ольга-
dc.contributor.authorГузенко, Ірина-
dc.date.accessioned2022-11-21T09:46:36Z-
dc.date.available2022-11-21T09:46:36Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationPaska M. Implementation of the concept of healthy food in restaurants / Mariia Paska, Olga Radzimovska, Iryna Guzenko // EUREKA: Life Sciences» Number. - 2022. - n. 4. - P. 48-53. DOI: 10.21303/2504-5695.2022.002655uk_UA
dc.identifier.urihttp://localhost:8080/handle/34606048/33190-
dc.description.abstractFood refers to the most important factors of the environment, which directly affect the human body throughout life. Proper nutrition is an important part of a balanced diet. The regime provides regular meals at certain hours at certain intervals, as well as the distribution of the daily diet by energy value during the day. Adherence to the diet ensures the rhythmic functioning of the digestive system, normal digestion and proper metabolism. The food ration should be composed so that its energy value covers the body’s energy expenditure. The organization of a balanced diet is one of the most important factors in maintaining good health and improving efficiency. The diet should be composed so that its energy value covers the body’s energy expenditure.Харчування відноситься до найважливіших факторів навколишнього середовища, які безпосередньо впливають на організм людини протягом усього життя. Належний харчування є важливою частиною збалансованого харчування. Режим передбачає регулярне харчування в певні години з певними інтервалами, а також розподіл добового раціону за енергетичною цінністю протягом доби. Дотримання режиму харчування забезпечує ритмічну роботу органів травлення системи, нормального травлення і правильного обміну речовин. Раціон харчування повинен складатися так, щоб його енергетична цінність покривала енергетичні витрати організму. Організація збалансованого харчування є одним з найважливіших факторів збереження та оздоровлення ефективність. Раціон повинен бути складений так, щоб його енергетична цінність покривала енергетичні витрати організму.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.relation.ispartofseriesНаукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК імені Івана Боберського;-
dc.subjectnutritionuk_UA
dc.subjecthealthy eatinguk_UA
dc.subjectmeat productsuk_UA
dc.subjectorganoleptic evaluationuk_UA
dc.subjectfunctional plant ingredientsuk_UA
dc.subjectдієтологіяuk_UA
dc.subjectздорове харчуванняuk_UA
dc.subjectм'ясні продуктиuk_UA
dc.subjectфункціональні рослинні інгредієнтиuk_UA
dc.subjectорганолептична оцінкаuk_UA
dc.titleImplementation of the concept of healthy food in restaurantsuk_UA
dc.title.alternativeРеалізація концепції здорового харчування в ресторанахuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паска_Рвдзімовська_Гузенко.pdf711.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.