Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/32686
Назва: Інноваційний розвиток гастрономічного туризму в регіоні (на прикладі Львівської області)
Інші назви: Regional innovative development of gastronomy tourism (case of Lviv region)
Автори: Никига, Оксана Василівна
Nykyha, Oksana
Ключові слова: туризм
гастрономічний туризм
рекреація
інноваційний розвиток
регіон
Львівська область
туристична інфраструктура
туристичний продукт
дестинація
індустрія гостинності
tourism
gastronomy tourism
recreation
innovative development
region
Lviv region
tourism infrastructure
tourism product
destination
hospitality industry
Дата публікації: 19-лип-2022
Видавництво: ЛДУФК імені Івана Боберського
Бібліографічний опис: Никига О.В. Інноваційний розвиток гастрономічного туризму в регіоні (на прикладі Львівської області) : дис. ... д-ра філос. : 242 "Туризм" / Никига Оксана Василівна. - Львів : ЛДУФК імені Івана Боберського, 2022. - 213 с.
Серія/номер: дисертації;
Короткий огляд (реферат): Дисертаційна робота присвячена теоретико-методологічному обґрунтуванню факторів, напрямів та пріоритетів інноваційного розвитку гастрономічного туризму в регіоні на прикладі Львівської області. За результатами дослідження зроблено висновок, що Львівська область має значні перспективи для розвитку гастрономічного туризму. На підставі проведених досліджень та узагальнень розроблено модель стратегії інноваційного розвитку гастрономічного туризму в регіоні, яка може застосовуватися у практиці стратегічного управління регіональним розвитком туризму, підготовлено структурну схему. Встановлено, що першим пріоритетом, на якому має базуватися розвиток гастрономічного туризму у посткризовий період, є швидке відновлення туристичних потоків. Другим важливим пріоритетом є тісніша інтеграція ресторанного господарства та сільськогосподарських підприємств у межах гастротуристичної діяльності. Третім пріоритетом, з огляду на перспективність міжнародного в’їзного туризму, має бути зміщення акцентів з етнічних на національні особливості регіону. Представлено проєкт гастрономічного кластера, який буде сприяти інноваційному розвитку даного виду туризму у Львівській області. На основі матеріалу представлено картосхему з перспективними об’єктами гастрономічного кластера Карпатського регіону. The dissertation is dedicated to theoretical and methodological substantiation of factors, directions and priorities of regional innovative development of gastronomy tourism taking Lviv region as an example. According to the results of the study, it is concluded that Lviv region has significant prospects for the development of gastronomy tourism. The strategy model of innovative development of gastronomy tourism is developed, the structural scheme is prepared. It is established that in the post-crisis period the first priority of the development of gastronomy tourism should be based on the rapid recovery of tourist flows. The second important priority is closer integration of the restaurant industry and agricultural enterprises within the scope of gastronomic and tourism activities. The third priority, given the perspective of international inbound tourism, should be to shift the emphasis from ethnic to national features of the region. The project of a gastronomic cluster which will promote innovative development of this type of tourism in Lviv region is presented. Based on the research data, a map with perspective objects of the gastronomic cluster of the Carpathian region is presented.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/32686
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dys-nykyga.pdf5.34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.