Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/32268
Назва: | Формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання |
Інші назви: | Forming of the special physical qualities of future specialists of food technologies in the process of P. E. |
Автори: | Семенів, Богдан Степанович Semeniv, Bohdan |
Ключові слова: | фізичне виховання профільна фізична підготовка студенти факультет харчових технологій спеціальна працездатність physical education profiling physical preparation students faculty of food technology a special performance |
Дата публікації: | 23-гру-2014 |
Видавництво: | НПУ імені М. П. Драгоманова |
Бібліографічний опис: | Семенів Б. С. Формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання : автореф. дис. ... канд. пед. наук [спец.] 13.00.02 "Теорія та методика навчання (фізична культура, основи здоров’я)" / Семенів Богдан Степанович. - Київ : НПУ імені М. П. Драгоманова. - 21 с. |
Серія/номер: | автореферати дисертацій; |
Короткий огляд (реферат): | Виявлено відсутність науково обґрунтованого методичного забезпечення діяльності кафедри фізичного виховання з формування профільної фізичної підготовки студентів. Визначено, що продуктивність професійної праці майбутніх спеціалістів харчової промисловості, незважаючи на зменшення частки грубих м’язових зусиль у сучасному' матеріальному виробництві, продовжує бути зумовленою фізичною дієздатністю виконавців трудових операцій змішаного (інтелектуально-рухового) характеру. Встановлено, що розроблена і експериментально обґрунтована схема підготовки студентів до використання засобів фізичної культури і спорту в своїй майбутній професійній діяльності, що передбачає освіту студентів в області профільної фізичної підготовки студентів (ПФП), як пріоритетний напрямок, спроможна забезпечити необхідну теоретичну підготовку студентів, надати їм необхідні знання та вміння для самостійного використання фізкультурно-спортивних засобів з метою вдосконалення своєї професійної працездатності. Розроблена методика формування спеціальних фізичних якостей майбутніх фахівців харчових технологій у процесі фізичного виховання має два блоки теоретичний і практичний. Визначено розподіл навчальних годин на профільну фізичну підготовку в курсі фізичного виховання. Training students in higher schools is becoming o f great importance in the current socio-economic conditions. The principle of organic connection with the practice of physical education work most concretely embodied in professionalapplied physical training. The object o f the study included a special performance of students, graduated from the faculty of Food Technology and identifying key components o f content-oriented professional fitness. Received quantitative and qualitative indicators specific to performance o f professional work that most students are low and demand action from their development and correction. The content of professionally-oriented physical training of students of the Faculty of Food Technology was developed, which consisted of two parts: physical education and vocational and applied physical training. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/32268 |
Розташовується у зібраннях: | Автореферати дисертацій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Semeniv_avtoref100171942.pdf | 6.76 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.