Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/30532
Title: | Проблеми формування іміджу підприємств індустрії гостинності в умовах пандемії |
Authors: | Гузар, У. Є. Голод, А. П. Паска, М. З. Феленчак, Ю. Б. Стахів, І. М. Huzar, U. Ye. Holod, A. P. Paska, M. Z. Felenchak, Yu. B. Stakhiv, I. M. |
Keywords: | company image hospitality industry global pandemic trust planned consumer spending імідж підприємства індустрія гостинності світова пандемія довіра планові витрати споживачів |
Issue Date: | 16-Sep-2021 |
Citation: | Проблеми формування іміджу підприємств індустрії гостинності в умовах пандемії / Гузар. У. Є., Голод А. П., Паска М. З., Феленчак Ю. Б., Стахів І. М. // Financial and Credit Activity: Problems of Theory and Practice. - 2021. - Vol.3, n. 38. - P. 447-455.(Web of Science) |
Abstract: | Abstract. The purpose of the work is to study the problems of marketing support of the image formation of the hospitality industry in a pandemic. The pandemic has exacerbated the issue of competition, which has led to the intensification and updating of research in the direction of forming a positive image of the hospitality industry. Based on the interpretations of researchers, there is a definition of the image of the enterprise, which is described as a «synergistic» concept that covers different image levels, which are formed on the basis of values, communication and socio-economic relations between actors and cooperation. It is determined that the image of the enterprise is formed on the basis of the corporate culture of the company, where the fundamental component is a clear and understandable formulation of the mission of the organization. The author’s model of image formation of hospitality industry establishments is given. It is proposed to consider consumer confidence as one of the key factors in stabilizing the hospitality industry, which opens the horizons of a new vision of the enterprise. Three main components of trust are investigated: trust of investors (investors), trust of the personnel to the organization, trust of clients. The author’s approach to the formation of modern components of trust is presented. The global consumer sentiment during the pandemic of December 2020 — February 2021 in the developed world was analyzed, based on which it was concluded that consumers still plan to reduce their spending by at least 20% in the next four weeks compared to the previous four. The largest share of reduced costs is accounted for by restaurant services and travel. The study helps to address many issues related to improving the functioning of the hospitality industry in a pandemic. It is concluded that in terms of reducing demand for hospitality services and strengthening the role of security in recreational and tourist activities, the formation of a new level of customer confidence is of particular importance, which should be based on a renewed interpretation of the principle of «feel at home» expanding the use of information and communication technologies. Keywords: company image, hospitality industry, global pandemic, trust, planned consumer spending. Анотація. Метою роботи є вивчення проблем маркетингового забезпечення формування іміджу індустрії гостинності в умовах пандемії. Пандемія загострила питання конкуренції, що призвело до активізації та оновлення досліджень у напрямку формування позитивного іміджу індустрії гостинності. На основі тлумачень дослідників існує визначення іміджу підприємства, яке описується як «синергетична» концепція, що охоплює різні рівні іміджу, які формуються на основі цінностей, комунікації та соціально-економічних відносин між суб’єктами та співпраця. Визначено, що імідж підприємства формується на основі корпоративної культури компанії, де фундаментальною складовою є чітка та зрозуміла формулювання місії організації. Наведено авторську модель формування іміджу закладів індустрії гостинності. Пропонується розглядати довіру споживачів як один із ключових факторів стабілізації індустрії гостинності, що відкриває горизонти нового бачення підприємства. Досліджуються три основні складові довіри: довіра інвесторів (інвесторів), довіра персоналу до організації, довіра клієнтів. Представлено авторський підхід до формування сучасних складових довіри. Було проаналізовано глобальні споживчі настрої під час пандемії грудня 2020 року - лютого 2021 року в розвинених країнах світу, на підставі чого було зроблено висновок, що споживачі все ще планують скоротити свої витрати щонайменше на 20% протягом наступних чотирьох тижнів порівняно з чотирма попередніми. Найбільша частка скорочених витрат припадає на послуги ресторану та подорожі. Дослідження допомагає вирішити багато питань, пов’язаних із покращенням функціонування індустрії гостинності в умовах пандемії. Зроблено висновок, що з точки зору зниження попиту на послуги гостинності та посилення ролі безпеки у рекреаційній та туристичній діяльності особливе значення має формування нового рівня довіри клієнтів, який має базуватися на оновленому тлумаченні принципу «Відчувати себе як вдома», що розширює використання інформаційно -комунікаційних технологій. |
URI: | http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/30532 |
Appears in Collections: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК в базах даних Scopus, WoS, Tomson Reuters |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Гузар_Голод_Паска_Феленчак_Стахів_стаття_2021_WoS.pdf | 318.23 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.