Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22302
Title: | Визначення впливу люпинового борошна і дивосилу на перебіг процесів обміну в організмі |
Authors: | Паска, Марія Драчук, У. Маслійчук, О. Вовк, В. Paska, Mariia |
Keywords: | м'ясний фарш люпинове борошно дивосил раціональне харчування паталогоанатомічний розтин обмінні процеси |
Issue Date: | 2017 |
Citation: | Паска М. З. Визначення впливу люпинового борошна і дивосилу на перебіг процесів обміну в організмі / М. З. Паска, У. Р. Драчук, О. Б. Маслійчук, В. В. Вовк // Восточно-Европейский журнал передовых технологий . - 2017. - № 5/11 ( 89 ). - С. 34-38. (Scopus) |
Abstract: | На білих мишах проведено вивчення токсичності люпинового борошна, кореня дивосилу та функціональних котлет. Досліджено, що люпинове борошно та дивосил не викликають катарального або геморагічного запалення шлунково-кишкового тракту та загибель мишей, отож є нетоксичні. При згодовуванні мишам котлет з 10 % вмістом люпинового борошна та 0,5 % дивосилу встановлено, що при патологоанатомічному розтині макроскопічних змін в органах і тканинах не виявлено. Маса органів (р<0,05) є в межах норми та підтверджує, що даний продукт можна включати в раціон харчування людей. |
URI: | http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/22302 |
Appears in Collections: | Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК в базах даних Scopus, WoS, Tomson Reuters |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Паска_2017_Scopus.pdf | 2 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.