Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/21211
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мазаракі, А. | - |
dc.contributor.author | П'ятницька, Н. | - |
dc.contributor.author | Литвиненко, Т. | - |
dc.contributor.author | Расулова, А. | - |
dc.contributor.author | Григоренко, О. | - |
dc.contributor.author | Світлична, М. | - |
dc.contributor.author | Лукашова, Л. | - |
dc.contributor.author | Антонюк, І. | - |
dc.contributor.author | Медведєва, А. | - |
dc.contributor.author | Благополучна, Н. | - |
dc.contributor.author | Гайовий, І. | - |
dc.date.accessioned | 2019-05-31T10:59:08Z | - |
dc.date.available | 2019-05-31T10:59:08Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.citation | Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства : підручник.: [для вищ. навч. закл.] / [Мазаракі А., П'ятницька Н., Литвиненко Т., Расулова А., Григоренко О., Світлична М., Лукашова Л., Антонюк І., Медведєва А., Благополучна Н., Гайовий І.] ; за ред. П’ятницької Н. О. – 2-ге вид. перероб. та допов. – Київ : Центр учбової літератури, 2011. – 584 с. | uk_UA |
dc.identifier.isbn | 978-611-01-0209-4 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/21211 | - |
dc.description.abstract | У підручнику розкрито сутність організації процесу обслуговування у закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Дана характеристика матеріально-технічної бази як необхідної передумови організації процесу обслуговування. Висвітлені основні правила подавання страв і напоїв, культури їх споживання. Охарактеризовані методи і форми обслуговування споживачів, що використовуються в закладах ресторанного господарства як повсякденно, так і при проведенні бенкетів та прийомів, при здійсненні кейтерингового обслуговування, при створенні умов для розваг і відпочинку. Розкриті особливості організації процесу обслуговування в ресторанах, барах, кафе, у закладах ресторанного господарства при готелях. Визначені основні правила і вимоги при обслуговуванні учасників культурних, громадських, спортивних заходів, іноземних туристів, пасажирів на транспорті, соціально-незахищених верств населення тощо. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | ресторанне господарство | uk_UA |
dc.subject | послуги закладів ресторанного господарства | uk_UA |
dc.subject | класифікація закладів ресторанного господірства | uk_UA |
dc.subject | матеріально-технічна база | uk_UA |
dc.subject | приміщення для споживачів | uk_UA |
dc.subject | меню | uk_UA |
dc.subject | підготовка до обслуговування споживачів | uk_UA |
dc.subject | фітодизайн | uk_UA |
dc.subject | сервірування столів | uk_UA |
dc.subject | подавання страв | uk_UA |
dc.subject | обслуговування споживачів | uk_UA |
dc.subject | обслуговування бенкетів | uk_UA |
dc.subject | обслуговування прийомів за протоколом | uk_UA |
dc.subject | кейтерингове обслуговування | uk_UA |
dc.subject | організація дозвілля | uk_UA |
dc.subject | обслуговування туристів | uk_UA |
dc.subject | організація харчування | uk_UA |
dc.subject | рекомендована література | uk_UA |
dc.title | Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства : підручник.: [для вищ. навч. закл.] | uk_UA |
dc.type | Book | uk_UA |
Appears in Collections: | Підручники |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ресторанне господарство_2011.pdf | 15.19 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.