Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/874
Title: Застосування методики "Ендогенно-гіпоксичного дихання" для вдосконалення функціональної та фізичної підготовленості велосипедистів 13 - 16 років
Authors: Гаврилова, Наталія
Онищук, Вікторія
Keywords: велосипедний спорт
гіпоксія
фізична підготовленість
функціональна підготовленість
Issue Date: 2013
Citation: Гаврилова Н. Застосування методики "Ендогенно-гіпоксичного дихання" для вдосконалення функціональної та фізичної підготовленості велосипедистів 13 - 16 років / Наталія Гаврилова, Вікторія Онищук // Молода спортивна наука України : зб. наук. пр. з галузі фіз. виховання, спорту і здоров'я людини / за заг. ред. Євгена Приступи. - Л., 2013. - Вип. 17, т. 3. - С. 85 - 89.
Abstract: У статті вивчаються можливості вдосконалення фізичної та функціональної підготовленості велосипедистів 13–16 років шляхом застосування в тренувальному процесі упродовж підготовчого періоду річного макроциклу методики «ендогенно-гіпоксичного дихання». Установлено, що використання цієї методики в комплексі з тренувальними навантаженнями дозволяє підвищувати функціональну та фізичну підготовленість велосипедистів-підлітків не за рахунок збільшення обсягу виконаної роботи, а шляхом підвищення адаптації до гіпоксії та гіперкапнії, і тим самим запобігти можливим негативним змінам в організмі, пов’язаним з фізичними перевантаженнями.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/874
Appears in Collections:"Молода спортивна наука України"

Files in This Item:
File SizeFormat 
Gav_13.pdf298.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.