Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/8061
Title: Фізична підготовка дітей молодшого дошкільного віку в оздоровчих заняттях плаванням з використанням рухливих ігор у воді
Authors: Линець, Михайло
Назаркевич, Лілія
Keywords: фізична підготовка
діти молодшого дошкільного віку
плавання
рухливі ігри
Issue Date: 2017
Citation: Линець М. Фізична підготовка дітей молодшого дошкільного віку в оздоровчих заняттях плаванням з використанням рухливих ігор у воді / Михайло Линець, Лілія Назаркевич // Фізична активність, здоров'я і спорт. - 2017. - № 1(27). - С. 32-44.
Abstract: Провідним показником готовності дошкільників до школи є рівень функціональної підготовленості дитини [3, 6, 7 та інші]. Проте фізична підготовленість дітей України не відповідає вимогам сучасного суспільства [7, 9, 18 та ін.]. Мета дослідження: з’ясувати ефективність різних методичних підходів до фізичної підготовки дітей молодшого дошкільного віку в процесі фізкультурно-оздоровчих занять з плавання. Методи дослідження: аналіз літературних джерел, документів та всесвітньої мережі Інтернет; педагогічний експеримент; методи математичної статистики. Доведено, що заняття плаванням за авторською програмою, яка передбачала застосування спеціально дібраних рухливих ігор у воді упродовж основної частини кожного з 72 занять, сприяли достовірно (р≤0,05–0,01) більш вираженому внутрішньогруповому зростанню переважної більшості показників фізичної підготовленості як дівчат, так і хлопців молодшого дошкільного віку порівняно з заняттями за програмою, згідно з якою основна частина кожного заняття містила переважно вправи для розучування елементів техніки плавання (65 % часу) і лише частково (65 % часу) – рухливі ігри.
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/8061
Appears in Collections:Науковий журнал "Фізична активність, здоров'я і спорт"

Files in This Item:
File SizeFormat 
М. Линець, Л. Назаркевич.pdf378.95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.