Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6056
Title: Особливості проведення регіональних досліджень здоров’я, якості та способу життя шкільної молоді (досвід і перспективи Львівської області)
Authors: Павлова, Юлія
Шиян, Олена
Keywords: здоров'я
якість життя
молодь
моніторинг
Issue Date: 2014
Citation: Павлова Ю. Особливості проведення регіональних досліджень здоров’я, якості та способу життя шкільної молоді (досвід і перспективи Львівської області) [Електронний ресурс] / Юлія Павлова, Олена Шиян // Спортивна наука України – 2014. – №3 (61). – С. 52 –61. – Режим доступу : http://sportscience.ldufk.edu.ua/index.php/snu/article/view/237/231
Abstract: Важливе значення для оцінювання благополуччя і способу життя має створення комплексних систем збору даних. Мета роботи: розроблення моніторингової системи для аналізу якості та способу життя школярів, що передбачає напрацювання необхідного методологічного підґрунтя, визначення суб’єктів та індикаторів моніторингу і перевірку інструменту моніторингу. Методи дослідження: аналіз і синтез, моделювання, соціологічні, математичної статистики. У опитуваннях взяли участь 360 школярів, 100 батьків, 80 директорів та 30 районних методистів. За відповідями респондентів охарактеризовано недоліки в медичному обслуговуванні дітей, основні чинники, від яких залежить формування способу життя. Складовими моніторингової системи визначено учасників навчально-виховного процесу, індикатори (фізичне, психологічне, соціальне і матеріальне благополуччя, життєві компетентності, умови навчально-освітньої діяльності), спеціальні питальники та дії необхідні для реалізації моніторингу. Результати перевірки інструмента моніторингу виявили високий рівень внутрішньої узгодженості (б > 0,70) та високу стабільність вибраних індикаторів (r = 0,73–0,91).
URI: http://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/6056
Appears in Collections:Наукові праці професорсько-викладацького складу ЛДУФК

Files in This Item:
File SizeFormat 
7.pdf1.1 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.